Volgens Keith Richards duiken de Stones volgend jaar de studio in om een nieuw album op te nemen. Er is nog geen datum geprikt, maar de gitarist verwacht dat het na de Zuid-Amerikaanse tour in februari dan eindelijk gaat gebeuren.

Deze maand is het al weer tien jaar geleden dat A Bigger Bang, het laatste album van The Rolling Stones, verscheen. De afgelopen tijd waren Mick Jagger en Keith Richards in interviews al optimistisch over de mogelijkheid van de langverwachte opvolger. “Het zou erg mooi zijn”, vertelde Mick in april aan Rolling Stone. “Ik heb een heleboel nieuwe songs en nummers die ik de afgelopen jaren geschreven heb. Daar heb ik hele goede demo’s van gemaakt. Ik zou ze graag willen opnemen. Laten we het dus hopen.”

De kans dat die wens uitkomt, wordt steeds groter. Keith zegt in een recent interview met hetzelfde blad: “Een nieuwe plaat lijkt dichterbij te komen. Ik weet nog niet waar of wanneer… We hebben een gesprek gehad. We zeiden tegen elkaar: ‘We moeten naar de studio, toch?’ ‘Oké, jongens, dat is dan afgesproken.’ Maar waar of wanneer, daarover zijn we nog aan het peinzen.” Richards voegt daar nog wel aan toe: “Zo uit mijn hoofd zou ik zeggen na de tour in Zuid-Amerika in februari. Maar je weet het nooit. Misschien gaan we voor de Kerst al naar de studio, al lijkt dat me onwaarschijnlijk.”

Het meest recente studiomateriaal van de Stones stamt uit 2012. Toen nam de band twee nieuwe songs op voor de compilatie GRRR! Komende vrijdag verschijnt Crosseyed Heart, het nieuwe soloalbum van Keith Richards.