Als we de Britse tabloid The Sun mogen geloven, doet Eric Clapton mee op het nieuwe album van The Rolling Stones. Eerder maakte de band al bekend dat de opvolger van A Bigger Bang (2005) in het teken staat van de blues.

Waarschijnlijk moeten we het bericht met een korrel zout nemen, maar een anonieme bron meldt aan The Sun: “Eric was in de studio ernaast en hij kwam langs om gedag te zeggen. Uiteindelijk hebben ze wat gejamd en twee nummers opgenomen. Volgens Don [Was, producer, red.] zijn deze opnames de beste die hij ooit heeft gemaakt met de Stones.” Clapton was eerder ook al te horen in een live-versie van Brown Sugar die vorig jaar te vinden was op de heruitgave van Sticky Fingers.

Ron Wood verklapte eerder dit jaar tijdens een gesprek met BBC Radio 6 dat het komende album naast nieuwe composities ook een aantal covers van oude bluesnummers bevat, onder andere van Little Walter en Howlin’ Wolf. “Ze klinken zo authentiek dat het bijna eng wordt”, vertelde de gitarist. “We hebben helemaal niet veel tijd genomen om ze te repeteren, maar pakten gewoon een nummer dat paste bij Micks harmonica of een gitaarriff. En het werkte. We dachten: dit is wat de Stones doen, we spelen de blues.”

Vandaag is de nieuwe Stones-dvd Totally Stripped verschenen, met onder meer opnames van een concert in Paradiso uit mei 1995.