De mannen van The Rolling Stones hebben het niet eerder verschenen nummer Scarlet uitgebracht, waarin ook Jimmy Page te horen is. In de Zoe Ball Breakfast Show vertelde Mick Jagger deze week tevens uitgebreid over nieuw studiowerk van de band.

“Nog even wachten, we zijn nog niet klaar,” vertelt Jagger enthousiast. “We hebben tegelijk met Living In A Ghost Town nog een aantal nummers opgenomen. Ik ben nu bezig om de vocalen en enkele instrumenten af te ronden. We moeten de nummers ook nog mixen, dus we zijn er volop mee bezig.” Jagger voegt er aan toe dat de band ook nog bij elkaar moet komen voor nog enkele sessies, maar dat zullen ze niet op korte termijn doen. Toch is hij tevreden: “Maar wat we tot nu toe hebben klinkt echt goed.”

Jagger was in het ochtendprogramma om de single Scarlet te promoten, ter gelegenheid van het uitbrengen van de Goats Head Soup 2020-boxset. In deze song speelden de Stones samen met Jimmy Page van Led Zeppelin. In de persverklaring bij de box frist Keith Richards zijn geheugen nog eens op: ”We kwamen aan in de studio, waar Led Zeppelin in had gezeten en ze waren net aan het opruimen. Jimmy (Page) besloot om te blijven hangen. Het was niet de bedoeling om Scarlet echt als een albumtrack op te nemen, meer een demo om een beetje gevoel te krijgen bij wat we samen konden doen. Maar ja, met zo’n line-up, het klonk zo goed, dat konden we beter maar gebruiken.”

De luxe boxset van Goat Head Soup komt 4 september uit en bevat naast Scarlet nog twee onuitgebrachte songs, Criss Cross en All The Rage. Tevens bevat de uitgave zeven instrumentale nummers en alternatieve mixen van de originele nummers van het album.