Wat fans eigenlijk al een beetje verwachtten, is nu bevestigd: Izzy Stradlin maakt geen deel uit van Guns N’ Roses tijdens de reünieshows in april. Dat heeft de ex-gitarist gezegd in een bericht aan Rolling Stone.

Het hart van menig Guns N´ Roses-fan ging sneller kloppen toen begin dit jaar na maanden van speculatie werd aangekondigd dat Slash, Axl Rose en Duff McKagan inderdaad weer samen optreden. In april staat de herenigde band onder meer op het Amerikaanse festival Coachella. Of ook ex-gitarist Izzy Stradlin, die meeschreef aan een aantal GN’R-hits, van de partij zou zijn, bleef onduidelijk. Tot nu.

Via Twitter meldde Izzy dat hij niet mee zou doen aan de komende reünie en in een e-mail aan Rolling Stone bevestigt de gitarist dat die twitterberichten inderdaad van hem afkomstig zijn: “Ik weet dat er wat verwarring is over mijn Twitteraccount. Maar het is inderdaad mijn account. Er was gewoon zo veel speculatie over mijn betrokkenheid bij de reünie en studio-opnames. Er zijn zo veel onjuiste berichten dat ik nu even duidelijk wil maken dat ik met niemand van Guns N’ Roses in de studio ben. Op dit moment ben ik ook niet betrokken bij de shows. Veel van wat fans lezen, is niet waar.”

Ondertussen heeft een voormalige pr-agente van Guns N’ Roses tegen het Britse Classic Rock Magazine gezegd dat Slash wél in de studio werkt aan nieuwe muziek van de band.