De band Survivor doet zijn naam eer aan. Na het overlijden van frontman Jimi Jamison in september vorig jaar gaan de overgebleven leden door met een nieuwe zanger: de slechts 21-jarige Cameron Barton.

Naast de nieuwe jonge vocalist (links op de foto, uiteraard) blijft ook Dave Bickler zingen bij de band. Over de keuze voor Barton meldt gitarist Frankie Sullivan op Facebook: “De dag nadat ik Cameron voor het eerst hoorde, waren we samen in de studio. In ongeveer vier dagen hebben we gekeken wat hij kon en hij werd alsmaar beter. Hij is heel gefocust, in tegenstelling tot de meeste andere muzikanten van die leeftijd. In acht dagen had hij twintig songs onder de knie.”

Op 1 september 2014 overleed Jimi Jamison, die onder meer te horen was op het veelgeprezen album Vital Signs (1984), met hits als High On You en The Search Is Over. Ook werd hij bekend met het lied I’m Always Here, dat gebruikt werd in de hitserie Baywatch. Een maand later zou Survivor nog een optreden geven in Hedon, Zwolle, maar die show werd uiteraard geannuleerd.

De nieuwe bezetting is van plan volgend jaar een nieuw album op te nemen, gevolgd door een tournee. “Het zou zomaar een zeer gedenkwaardig jaar kunnen worden”, aldus Frankie Sullivan.