De beroemde ‘Rumours’-bezetting van Fleetwood Mac is weer compleet. Dit weekend maakte Mick Fleetwood tijdens een concert op Maui bekend dat Christine McVie terug is bij de band.

Volgens de website Fleetwood Mac News meldde de drummer het volgende aan het publiek tijdens het festival Uncle Willie K’s BBQ Blues Fest op Maui: “Dit is het slechtst bewaarde geheim dat er bestaat, maar Christine McVie maakt weer deel uit van Fleetwood Mac!” Eerder op de avond speelde Mick Fleetwood een akoestische versie van een van McVie’s beroemdste Fleetwood Mac-composities: Songbird.

Vorig jaar trad McVie voor het eerst sinds haar vertrek in 1998 weer op met haar oude band, tijdens twee concerten in de O2 Arena in Londen. In november gaf ze vervolgens in een interview met The Guardian aan dat ze een definitieve terugkeer ook wel zag zitten: “Ik vind het fijn om bij de band te zijn, om muziek met ze te maken. Ik mis ze allemaal. Als ze mij zouden vragen, zou ik vereerd zijn. Maar dat is nog niet gebeurd, dus we moeten gewoon afwachten.”

In oktober werd bekend dat bij John McVie kanker was geconstateerd, waarna de band besloot een aantal concerten in Australië en Nieuw-Zeeland te annuleren. Eind december stond de bassist echter weer op het podium met Fleetwood Mac voor een optreden in Las Vegas. Stevie Nicks liet in een interview eerder deze maand weten dat het inmiddels goed met hem gaat: “Ik maak me totaal geen zorgen over John. Hij is een erg sterke man van weinig woorden. Je krijgt hem niet zomaar klein.”

Bekijk ook onze lijst met de tien beste Fleetwood Mac-songs van Christine McVie.