De namen van de bands en artiesten die zullen worden bijgezet in de Rock & Roll Hall Of Fame zijn bekendgemaakt. The Doobie Brothers, T. Rex, Depeche Mode en Nine Inch Nails zijn voor de rockliefhebbers de meest interessante namen.

Zanger Trent Reznor van Nine Inch Nails kan het bijna niet geloven dat zijn band echt zal worden ingehuldigd. “Ik werd gek, ik ben helemaal in shock!”, vertelt Raznor aan Rolling Stone. “Wanneer ik terugkijk op hoe er tegen Nine Inch Nails werd aangekeken, leek het altijd alsof we in geen enkele categorie thuishoorden. Ik ben blij verrast dat we nu erkend worden.”

“We zijn ontzettend vereerd om dit jaar in de Rock and Roll Hall Of Fame naast de lange rij van geweldige artiesten te worden bijgezet”, stelt Depeche Mode in een reactie op de uitnodiging.

Omdat T. Rex-frontman Marc Bolan eind jaren ’70 overleed, zal het enig overgebleven bandlid, drummer Bill Legend, bij de ceremonie aanwezig zijn.

Voor de Ahmet Ertegun Award, een prijs voor muziekmanagement, worden Jon Landau (manager van Bruce Springsteen) en Eagles-manager Irving Azoff erkend voor hun werk.

Naast de reeds genoemde Doobie Brothers, Depeche Mode, T. Rex en Nine Inch Nails zullen ook de in 2012 overleden zangeres Whitney Houston en de in 1997 vermoorde rapper Notorious B.I.G. worden bijgezet. Voor The Doobie Brothers en T. Rex was het de eerste keer dat ze genomineerd waren, Nine Inch Nails en Depeche Mode waren al twee keer eerder genomineerd. De ceremonie en bijbehorende optredens zullen live worden uitgezonden op zender HBO op 2 mei. Of deze ook in Nederland te zien zullen zijn is niet bekend.

Nine Inch Nails – The Hand That Feeds

T-Rex – The Childeren Of The Revolution

Depeche Mode – Personal Jesus

The Doobie Brothers – Long Train Running