Het legendarische debuutalbum van The Doors bestaat vijftig jaar en om dat te vieren komt er een nieuwe heruitgave van de plaat. De set met drie cd’s en een lp verschijnt op 31 maart.

In deze ‘50th Anniversary Deluxe Edition’ vind je naast de monomix van het album ook de stereomix, die voor het eerst in jaren weer op cd verkrijgbaar is. Ook bevat de box een live-cd met opnames van de beroemde show in The Matrix in San Francisco uit maart 1967. Die nummers waren al bekend bij de fans, maar ditmaal werd gebruik gemaakt van de lange tijd verloren gewaande originele tapes. Een lp met de originele monoversie van The Doors maakt de nieuwe heruitgave compleet.

Verder wordt de komende tijd stilgestaan bij het vijftigjarig jubileum van het album met een aantal nieuwe releases. De eerste daarvan verscheen in december: de archiefplaat London Fog 1966, met opnames uit de beginjaren van The Doors. Ook werd 4 januari, gisteren dus, uitgeroepen tot ‘Day Of The Doors’ in Los Angeles, op de plek waar de band ooit begon.