Het invloedrijke eerste album van The Who wordt op 18 november opnieuw uitgebracht in een luxe editie met vijf cd’s. De heruitgave van My Generation bevat onder meer een aantal nooit eerder verschenen demo’s. Eén daarvan kun je nu al beluisteren via Spotify.

Het debuutalbum van The Who, met uiteraard onder meer de legendarische titelsong My Generation, verscheen oorspronkelijk in december 1965. In Amerika kwam de plaat pas enkele maanden later in de schappen, onder de titel The Who Sings My Generation en met een aangepaste tracklist. De komende reissue houdt dus de oorspronkelijke Europese songvolgorde aan en zowel de mono- als de stereoversies van het album zijn in geremasterde vorm terug te vinden in de box.

Verder bevat de ‘Super Deluxe Edition’ van My Generation een tachtig pagina’s tellend boekwerk en uiteraard een groot aantal bonustracks, waaronder een volledige cd met demo’s. Drie van die nummers zijn ‘nieuw’: As Children We Grew, My Own Love en The Girls I Could’ve Had. Laatstgenoemde opname kun je hieronder al beluisteren.

Voor de vinylliefhebbers komt het album ook uit als dubbel- en driedubbel-lp. De complete tracklist van My Generation – Super Deluxe Edition kun je hier vinden.