Nog niet zo heel lang geleden gaf The Who aan plannen te hebben voor een nieuw album, maar volgens Roger Daltrey hoeven fans zich daar toch niet op te verheugen. De zanger zegt het nut ervan niet te zien, omdat het maken van een plaat artiesten tegenwoordig weinig geld oplevert.

Daltrey zegt in een interview met Rolling Stone dat muzikanten door het internet te weinig verdienen aan hun muziek. “Er is geen platenindustrie meer, dus waarom zou ik nog een plaat maken? Ik zou er zelf geld voor moeten betalen om een album te kunnen maken en er is geen sprake van royalties, dus ik zie een nieuwe cd niet gebeuren. Ik heb geen idee hoe je aan geld komt voor het maken van een plaat, maar ik ga zeker niet betalen om mijn muziek gratis weg te geven. Dat kan ik me niet veroorloven. Er zijn andere dingen waar ik mijn geld aan kan verkwanselen.” Volgens de zanger worden muzikanten ‘beroofd’ door streamingdiensten.

In de zomer van 2014 was Daltrey nog optimistisch over een opvolger van het laatste Who-album Endless Wire (2006). Ook collega Pete Townshend had er zin in, zo vertelde hij aan NME: “Hij wil een nieuw album maken en ik ben er altijd klaar voor, dus we zullen zien. Ik weet nooit wat ik ga doen, ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt, maar ik zie niet in waarom we niet weer een plaat zouden maken. Mijn stem is nog in goede conditie, al laat mijn gehoor te wensen over.”

Hoewel er sinds Endless Wire dus geen albums van The Who meer verschenen zijn, nam de band in 2014 het nieuwe nummer Be Lucky op voor de compilatie The Who Hits 50!