Een oude bekende is terug bij Whitesnake. Na het vertrek van Brian Tichy eerder deze maand neemt Tommy Aldridge weer plaats achter het drumstel.

De band maakte het nieuws bekend op de officiële website: “Whitesnake is verheugd de enige echte Mr. Thunder & Lightning, The Stormbringer weer te verwelkomen. Tommy Aldridge is terug bij de Snakes!”

Aldridge kwam na de release van de hardrockklassieker Whitesnake (1987) bij de band. Zijn talenten zijn te horen op de opvolger Slip Of The Tongue (1989), met Steve Vai op gitaar en Rudy Sarzo op bas. Aldridge verliet de band in 1991, maar keerde in 2002 terug voor een tour ter gelegenheid van Whitesnake’s vijfentwintigjarige bestaan. Deze line-up viel in 2007 weer uit elkaar.

In de tussentijd versleet Whitesnake twee andere drummers: Chris Frazier en Brian Tichy. Laatstgenoemde is te horen op de meest recente plaat Forevermore (2011). Tichy brak zijn sleutelbeen tijdens een ongeluk met zijn mountainbike op de laatste dag van 2012. Kort daarna kondigde hij zijn vertrek aan om zich op zijn nieuwe project S.U.N. te richten.

De terugkeer van Tommy Aldridge zal veel fans verheugen, gezien zijn prestaties in het verleden. Behalve zijn werk bij Whitesnake is hij te horen op albums van Ozzy Osbourne (o.a. Speak Of The Devil, 1982), Gary Moore, Vinnie Moore en Black Oak Arkansas.

Frontman David Coverdale is dan ook enthousiast over de hereniging met zijn oude bandmaat: “Toen ik alle bandleden vroeg een wishlist te maken van potentiële drummers… hadden ze allemaal, zonder uitzondering, TA bovenaan het lijstje”, schrijft de zanger op de Whitesnake-website. Ook geeft hij aan dat veel fans via WS.com aangaven graag Aldridge terug bij de band te zien. Aldridge reageert op dezelfde website: “Ik kan niet onder woorden brengen hoe vereerd en dankbaar ik me voel om weer deel uit te mogen maken van Whitesnake.”

Behalve Coverdale en Aldridge bestaat Whitesnake op dit moment uit gitaristen Doug Aldrich en Reb Beach, bassist Michael Devin en toetsenist Brian Ruedy. Bekijk hier Aldridge’s drumsolo van Whitesnake’s Live… In The Still Of The Night dvd, uitgebracht in 2006: