Tony Iommi en Brian May hebben plannen voor een album met uitsluitend gitaarriffs. Dat onthult May in een interview met het blad Kerrang!

In Kerrang! beantwoordt de Queen-gitarist vragen van collega-muzikanten, onder wie Black Sabbath’s Tony Iommi. Zijn vraag aan May is: “Wanneer gaan we samen aan dat album met riffs werken? Je weet waar ik het over heb…” May antwoordt: “Ja, ik weet waar hij het over heeft en ik wil dat heel graag doen. De plaat die hij bedoelt had een geheim moeten blijven, maar hij heeft het nu toch al verklapt.”

Volgens May zou Iommi veel ongebruikt materiaal hebben: “Ik dacht dat het geweldig zou zijn als we er een compilatie van maakten. Het idee was om riffs uit te brengen zodat anderen er hun eigen songs mee kunnen bouwen. Dan zou je je eigen muziek kunnen maken met Tony Iommi op gitaar!”

Het is nog niet duidelijk wanneer het album verschijnt of in welke vorm dat gebeurt. Iommi’s eerstvolgende project is natuurlijk het nieuwe Black Sabbath-album 13. Zoals we onlangs meldden, zijn de opnames daarvan al voltooid en kunnen we het resultaat in juni verwachten.

May en Iommi, goede vrienden van elkaar, werkten in het verleden regelmatig samen. Zo speelde May gitaar op het album Headless Cross van Black Sabbath (1989) en op Iommi’s eerste soloproject Iommi (2000). Tijdens het beroemde Freddie Mercury Tribute Concert in 1992 was Iommi een van de vele sterren die het podium deelden met de overgebleven leden van Queen. Onder meer tijdens de uitvoering van Stone Cold Crazy, met gastzanger James Hetfield: