Fleetwood Mac volgde het monstersucces Rumours in 1979 op met Tusk. Van dat album verschijnt op 4 december een heruitgave, bestaande uit maar liefst vijf cd’s, een dvd en een dubbel-lp.

Tusk verscheen oorspronkelijk in oktober 1979 en ook al wist de band het succes van Rumours niet te evenaren, er werden meer dan vier miljoen exemplaren verkocht van de dubbelplaat en nummers als Sara, Sisters Of The Moon en de titeltrack werden grote fanfavorieten. De platenmaatschappij beschouwde het project echter als een mislukking. Tusk kostte meer dan een miljoen dollar om te maken en was daarmee het duurste album dat tot dan toe gemaakt was.

De uitgebreide re-release bevat een remaster van het originele album, een disc vol alternatieve versies van de songs, een schijf met onder meer demo’s en remixen, en twee cd’s met 22 nooit eerder verschenen opnames van Fleetwood Macs Tusk Tour uit 1979. Voor de echte audiofielen onder ons biedt de box ook nog een dvd-audio met een 5.1 surround mix en een dubbel-lp. Naast de luxe set verschijnen er goedkopere uitgaven met één of drie cd’s.

Tijdens de concerten die de beroemde Rumours-bezetting van Fleetwood Mac dit jaar gaf in de Ziggo Dome werd het een en ander van Tusk gespeeld, waaronder de titelsong en I Know I’m Not Wrong. De band werkt ook aan een nieuw album, dat volgens gitarist Lindsey Buckingham weer een dubbelplaat zou kunnen worden – net als die klassieker uit 1979.