Steve Vai brengt in april een nieuwe live-cd en dvd uit. De Amerikaanse gitaarvirtuoos tekende onlangs weer bij Sony Music/Legacy Recordings en de release van deze concertopnames uit 2012 wordt volgens een persbericht gevolgd door een nieuwe studioplaat.

De 54-jarige gitarist, die in de jaren tachtig bij onder meer David Lee Roth en Whitesnake in dienst was en zelf in 1990 doorbrak met het vernieuwende instrumentale album Passion & Warfare, toerde in 2012 ter promotie van zijn toen recente release The Story Of Light. Hij liet een show in Club Nokia, Los Angeles filmen en het resultaat daarvan verschijnt op 7 april op Stillness In Motion – Vai Live In L.A.. De cd- en dvd-uitgaven bevatten zowel oude favorieten (o.a. For The Love Of God en Tender Surrender) als nieuwer materiaal (o.a. Gravity Storm).

“Zeggen dat deze tour een indrukwekkende ervaring was, is ongeveer hetzelfde als zeggen dat de zon heet is”, schrijft Vai zelf in de liner notes bij de komende cd/dvd, uitgebracht door Sony/Legacy. Via dat label verschenen tot en met Sound Theories I & II uit 2007 al zijn platen. De volgende releases, waaronder het nog steeds nieuwste studioalbum The Story Of Light, lanceerde de muzikant via zijn eigen platenmaatschappij Favored Nations. Inmiddels is Vai dus weer terug bij zijn oude label, dat mogelijk dit jaar al ook zijn volgende studiowerk uitbrengt.

De dvd-versie van Stillness In Motion bevat de volgende nummers:

1. Intro/Racing The World
2. Velorum
3. Band Intros
4. Building The Church
5. Tender Surrender
6. Gravity Storm
7. The Trillium’s Launch
8. Weeping China Doll
9. John The Revelator
10. The Moon And I
1
1. The Animal
12. Whispering A Prayer
13. The Audience Is Listening
14. Where Are We
15. Rescue Me Or Bury Me
16. Sisters
17. Treasure Island
18. Beastly Rap
19. Salamanders In The Sun
20. Pusa Road
21. Earthquake Sky, Drum Solo
22. I’m Tired
23. The Ultra Zone
24. Frank
25. Build Me A Song L.A.
26. For The Love Of God
27. Taurus Bulba