Van Halen bracht onlangs de concertregistratie Tokyo Dome Live In Concert uit, maar volgens Eddie Van Halen heeft de band ook genoeg materiaal voor een nieuwe studioplaat. “Het is een kwestie van timing en iedereen samenbrengen”, zo zegt de gitaarvirtuoos in een interview met Washington Times.

Eddie Van Halen vertelt ook dat het uitbrengen van een liveplaat oorspronkelijk niet het plan was. De gitarist wilde de originele demotape van de band, bestaande uit 25 nummers van voor het eerste album, opnieuw mixen. Die opnames bleken echter kwijtgeraakt. In plaats daarvan verscheen eind maart dus de dubbel-cd Tokyo Dome Live In Concert, opgenomen tijdens een concert in de Japanse Tokyo Dome in juni 2013. Onlangs promootte de band deze nieuwe release met optredens in de talkshows van Jimmy Kimmel en Ellen DeGeneres.

Het plan om een nieuw studioalbum te maken, het eerste sinds de comebackplaat A Different Kind Of Truth (2012), is ook nog niet van tafel geveegd. Na de tour zal de band volgens Eddie Van Halen waarschijnlijk weer de studio opzoeken. “We hebben zeker genoeg materiaal”, meldt hij aan Washington Times. “Het is een kwestie van timing en iedereen samenbrengen. Dat is de enige manier waarop je het kunt doen.”

Wel heeft Eddie Van Halen het idee dat de fans vooral de oude favorieten van zijn band willen blijven horen. “We brachten A Different Kind Of Truth uit in 2012. Vervolgens stonden we op het podium om die nieuwe nummers te spelen en het publiek keek ons aan alsof ze wilden zeggen: ‘Wat is dit?’ Ze willen echt de klassiekers horen.” Maar, zo voegt de inmiddels 60 jaar geworden muzikant toe: “Misschien worden de songs van A Different Kind Of Truth over tien jaar ook wel als klassiek beschouwd en willen de mensen dan die nummers horen.”