Van Morrison brengt op 30 september een nieuw album uit. Keep Me Singing is de eerste langspeler met nieuwe composities van de Noord-Ierse zanger sinds Born To Sing: No Plan B uit 2012.

Vorig jaar kwam Morrison ook al met een plaat, maar Duets: Re-working The Catalogue bestond uit nieuwe opnames van onderbelichte songs uit zijn verleden – waar gaststerren als Mark Knopfler en Steve Winwood aan meewerkten. Keep Me Singing is al weer ‘s mans 36ste studioalbum en bevat naast een dozijn nieuwe nummers – die de zanger schreef met tekstschrijver Don Black – ook een cover van de bluesstandard Share Your Love With Me. Deze zomer verschijnt de eerste single Too Late.

Er valt dit jaar meer te beleven voor fans van Van Morrison. Eerder deze maand verscheen al een boxset met opnames van zijn legendarische It’s Too Late To Stop Now…-tournee. Daarnaast is de man ook live te zien, al moet je daarvoor wel even naar België (op 9 augustus doet hij de Lokerse Feesten aan). In september vorig jaar gaf ‘Van The Man’ nog wel een show in Nederland, toen in de Heineken Music Hall.

Let It Rhyme
Every Time I See A River
Keep Me Singing
Out In The Cold Again
Memory Lane
The Pen Is Mightier Than The Sword
Holy Guardian Angel
Share Your Love With Me
In Tiburon
Look Beyond The Hill
Going Down To Bangor
Too Late
Caledonia Swing