Verschillende rockers hebben op social media hun verdriet geuit over het overlijden van zanger Scott Weiland eergisteren. Zo ook de overgebleven leden van de supergroep waar hij ooit deel van uitmaakte: Velvet Revolver. “Zijn talent zal voortleven, daar is geen twijfel over”, schrijven zij op Facebook.

In de jaren negentig brak Weiland door met de grungeband Stone Temple Pilots, bekend van hits als Interstate Love Song en Plush. In 2002 sloot de zanger zich aan bij de voormalige Guns N’ Roses-leden Slash, Duff McKagan en Matt Sorum. Zij vormden – samen met gitarist Dave Kushner – Velvet Revolver. Die ‘supergroep’ debuteerde twee jaar later met het succesvolle Contraband, inclusief de singles Slither en Fall To Pieces. Weiland, die vaak in opspraak kwam vanwege zijn drugsverslaving, werd in 2008 uit de band gezet.

Inmiddels hebben Slash, McKagan, Sorum en Kushner op Facebook een reactie geplaatst op het nieuws van de dood van hun ex-zanger. “We zijn intens verdrietig door het verlies van onze oude vriend en collega Scott Weiland. We hebben een flink deel van onze levens doorgebracht met Scott en zelfs in zijn meest donkere tijden hadden we hoop en liefde voor hem. Zijn talent zal voortleven, daar is geen twijfel over.”

Het viertal condoleert verder Weilands kinderen Noah en Lucy. “We hebben met z’n allen de wereld over gereisd tijdens tournees: onze band, onze vrouwen en onze kinderen… en we groeiden uit tot een grote familie die nog steeds bestaat. Het is in elk opzicht gewoon zo verdrietig en wreed.”

Scott Weiland werd eergisteren dood gevonden in zijn tourbus in Bloomington, Minnesota. Hij is 48 jaar geworden.