David Coverdale maakte onlangs bekend dat er snel nieuw studiowerk van Whitesnake zou komen. Wat hij nog even geheim hield, was dat dit album nieuwe versies bevat van nummers die de zanger in zijn tijd bij Deep Purple opnam. The Purple Album verschijnt op 19 mei en de video van het nummer Stormbringer staat al online.

The Purple Album is de eerste Whitesnake-plaat met gitarist Joel Hoekstra, bekend van Night Ranger. Hij verving vorig jaar Doug Aldrich, die de band verliet vanwege ‘andere verplichtingen’. Naast Stormbringer ‘coverde’ deze nieuwe bezetting nog twaalf andere songs die zanger David Coverdale in de jaren zeventig al opnam als lid van de Mark III- en Mark IV-line-ups van Deep Purple. De deluxe editie bevat nog twee bonustracks en een dvd met clips en een ‘behind the scenes’-docu.

Coverdale zegt over dit verrassende project: “Het is een ode, een hommage. Een dankbetuiging van mij aan Deep Purple voor de kans die ik meer dan veertig jaar geleden heb gekregen. Ik zei tegen Ritchie Blackmore: ‘Jullie hebben me op een ongelooflijke reis gestuurd die tot de dag van vandaag doorgaat en ik had me geen betere leraren kunnen wensen’. De Deep Purple-universiteit is een bijzondere, geweldige school. We kunnen niet wachten om deze nummers live te spelen.”

Whitesnake bracht voor het laatst een studioalbum uit in 2011: Forevermore. Twee jaar later verschenen liefst twee liveplaten, waarvan een met de titel Made In Japan (uiteraard ook al een knipoog naar Deep Purple). Op The Purple Album staan de volgende heropnames:

1. Burn
2. You Fool No One
3. Love Child
4. Sail Away
5. The Gypsy
6. Lady Double Dealer
7. Mistreated
8. Holy Man
9. Might Just Take Your Life
10. You Keep On Moving
11. Soldier Of Fortune
12. Lay Down Stay Down
13. Stormbringer
14. Lady Luck (deluxe edition)
15. Comin’ Home (deluxe edition)