Als het aan Jimmy Page ligt, worden opnames van de ‘supergroep’ XYZ met Yes-leden Alan White en de vorige maand overleden Chris Squire alsnog uitgebracht. 

XYZ (ex-Yes & -Zeppelin) werd opgericht na de dood van Led Zeppelins John Bonham. Hoewel het trio Page, White en Squire een aantal demo’s maakte, bleek het project helaas geen lang leven beschoren. Robert Plant werd er zelfs nog even bij betrokken, maar de opnames bleven in de archieven liggen. Wel werkte Yes later een aantal muzikale ideeën uit deze periode uit op albums als 90125 (1983) en Keys To Ascension 2 (1997).

In een interview met Radio.com zegt Jimmy Page dat hij eindelijk XYZ-materiaal wil uitbrengen. “Absoluut, maar ik heb er nog niet aan gewerkt”, vertelt de gitarist. “Dit wilde ik doen nadat alle Led Zeppelin-remasters uitgebracht waren. Ik wilde hier contact over opnemen met Chris en Alan. De muziek was echt heel goed. Dit was het eerste wat we deden nadat we John Bonham kwijtraakten. Ik had in die tijd een studio en zij wilden samenkomen. Ik dacht: ik ga me er niet bij neerleggen, ik ga me niet onder een steen verstoppen. Deze jongens waren echt heel goed en daardoor moest ik ook heel goed zijn. Het was een interessante samenwerking – echt goede muziek.”

Over het overlijden van Yes-bassist Chris Squire op 67-jarige leeftijd zegt Page: “Dat was heel tragisch. Hij was een fenomenale bassist en het is heel triest dat hij niet meer onder ons is.”