De laatste plaat die Frank Zappa voor zijn dood heeft voltooid komt in juni alsnog uit. Volgens de officiële website van de muzikale kunstenaar wordt Dance Me This zijn honderdste albumrelease.

In juni 1993 sprak Zappa met Guitarist Magazine over het project. “Ik werk op dit moment aan een Synclavier-plaat met de titel Dance Me This, die gemaakt is voor gebruik door moderne dansgroepen”, vertelde hij toen. “Het album gaat waarschijnlijk niet voor het volgende jaar verschijnen.” In een e-mail namens The Zappa Family Trust schrijft weduwe Gail dat Dance Me This het laatste werk van de eigenzinnige muzikant is, samen met Civilization, Phase III en The Rage & The Fury.

De release van Dance Me This, met tracktitels als Pachuco Gavotte, Wolf Harbor en Goat Polo, werd al meer dan tien jaar geleden beloofd door The Zappa Family Trust. Afgaande op preorder-informatie moet het er op 1 juni dan eindelijk van komen. Het laatste album dat Frank Zappa voor zijn overlijden aan de gevolgen van prostaatkanker uitbracht, was het klassiek georiënteerde The Yellow Shark.