Het in maart 1972 door platenmaatschappij Polydor uitgebrachte live-album van de hard/glamrockband Slade is opnieuw op cd uitgebracht door BMG. Deze plaat wordt al 45 jaar vaak genoemd als een van de allerbeste liveplaten ooit en deze (her)uitgave bewijst dit opnieuw. Indertijd is het album in drie dagen opgenomen tijdens evenzovele optredens op 19-21 oktober 1971 in de Command Theatre Studio in de wijk Piccadilly in Londen met enkele honderden fanclubleden als publiek.

Dat manager/producer Chas Chandler besloot om een liveplaat uit te brengen was overduidelijk een goede zet, want Slade was inmiddels tot buiten de landsgrenzen bekend geworden door de opwindende live-optredens van zanger/gitarist Noddy Holder, gitarist Dave Hill, bassist/violist Jim Lea en drummer Don Powell. De negen tracks op het net geen veertig minuten durende album zijn voornamelijk coverversies, want slechts twee songs zijn door de band geschreven.

Opener Hear Me Calling was al bekend van Ten Years After, Darling Be Home Soon van The Lovin’ Spoonful en Born To Be Wild van Steppenwolf. De eerste singlehit van Slade, Get Down And Get With It (een cover van Bobby Marchan), en de door de band geschreven song Keep On Rocking zijn verreweg de stevigste van de negen songs en laten precies horen hoe goed de band live z’n mannetje stond en hoe de fans dat beleefden door het stampen met de laarzen en mee te klappen. Ook anno 2017 is Slade Alive! nog altijd een van de beste live-albums aller tijden; jammer dat ie maar 39 minuten duurt!