Heat Of The Moment is zo’n typische jarentachtigrocker die je vaak in speelfilms hoort. Deze hit van Asia uit 1982 is door de band nooit meer overtroffen en was de enige hit van Asia in Nederland.

In het begin van de jaren ’80 kwam het nogal sullig over wanneer je sorry zei in in een hardrocksong. Songs van de bekende rockgroepen moesten juist het macho imago bevestigen. Zanger en bassist John Wetton van Asia kon daar niet wakker van liggen. Het nummer werd een lange verontschuldiging en hij wist ook precies aan wie: zijn toenmalige vriendin Jill, waar hij later mee zou trouwen (en tien jaar later ook weer van zou scheiden). Het nummer zegt: “Ik heb het verprutst, ik steek mijn hand uit en ik zat helemaal fout, sorry, ik wil niet zo zijn”, aldus Wetton in een interview. De zanger/bassist was in die tijd sterk geïnspireerd door de manier waarop Joni Mitchell songs schreef: spreken vanuit de eerste persoon en emoties benoemen.

Deze gevoelige bui van Wetton heeft Asia de grootste hit uit zijn oeuvre opgeleverd: nummer 4 in de Billboard Hot 100 en een 34e plaats in de Nederlandse top 40. John Wetton overleed in januari 2017 aan de gevolgen van kanker.