27 september is de verjaardag van Randy Bachman. De zanger van een van de grootste hits van de band Bachman-Turner Overdrive, You Ain’t Seen Nothing Yet, wordt 77 jaar.

Het was eigenlijk nooit de bedoeling om de song uit te brengen. Randy Bachman en Fred Turner zaten in de Kaye Smith Studio in Seattle, om materiaal voor hun nieuwe album op te nemen. Bachman had op de twee voorgangers al laten horen een behoorlijke gitaarbeul te zijn en had wilde plannen voor het nieuwe album. Om het geluid echt goed op te nemen en te mixen nam de band een testsong op, waarop ze varieerden met het gitaargeluid. Over de tekst maakte Bachman zich niet zo druk, hij rijmde er maar wat op los, want het nummer was toch alleen maar om de studio te testen. Zo ontstond later het misverstand dat het doktersbezoek waar Bachman over zingt, verwijst naar een opgelopen geslachtsziekte. Randy Bachman maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn stotterende broer Gary in de maling te nemen. Hij stotterde expres tijdens het inzingen en wilde die versie aan zijn broer laten horen.

Nadat de opnames voor Not Fragile waren afgerond werden de acht songs afgespeeld voor Charlie Fach, de platenbaas van Mercury. Toen deze aangaf geen hit te horen, suggereerde de studiotechnicus om You Ain’t Seen Nothing Yet te laten horen. Bachman zei dat het nummer nog wel geremixt moest worden, maar daar wilde de eigenwijze platenbaas niets van weten. Hij zei: “Niet aankomen, als je de song op de plaat zet zoals die nu is, zal je zien hoe die eruit zal springen.” En dat bleek: een nummer 1 in Amerika en nummer 2 in Engeland en nummer 3 in Nederland.