Ann, de donkerblonde Wilson-zus, viert vandaag haar 70ste verjaardag. Samen met haar zus Nancy schreef ze een van de grootste hits van Heart: Crazy On You.

Om niet naar de Vietnamoorlog te worden uitgezonden, duikt Heart-gitarist Mike Fisher onder in Vancouver. De hele band verblijft in de Canadese stad waar het debuutalbum Dreamboat Annie wordt opgenomen. Ann en Mike hebben in die tijd wat met elkaar en ze schrijft Crazy On You over deze relatie. “De ellende was soms zo overdonderend. Bommen en oorlog in Vietnam, spanningen tussen bevolkingsgroepen en een wereldwijde oliecrisis”, herinnert Ann zich later in een interview met Teamrock. “Je kruipt  tegen je geliefde aan en vraagt je af: ‘God, wat doen we met deze wereld?’ Dat is het gevoel van Crazy On You.”

Ook haar zus Nancy kan zich goed herinneren hoe hun eerste hit in Amerika tot stand kwam: “Ik lag met koorts in bed, maar kreeg nieuwe energie omdat ik de tekst geweldig vond.” De snelle slaggitaar leende Nancy van het nummer Question van The Moody Blues.

Het nummer was in Nederland een top 5-hit en bereikte in de VS slechts de 35e plaats in de Billboard Hot 100. Desondanks groeide de song uit tot een echte anthem.