Deze aflevering uit onze serie ‘rock anthems’ is een bijzondere, want Always On The Run is een memorabele hit in Nederland en niet in de Verenigde Staten – terwijl de beide componisten en uitvoerenden van de song daar wel vandaan komen.

In april 1991 scoort Lenny Kravitz met Always On The Run een dikke hit in Nederland. De credits van het nummer staan op Kravitz en Saul Hudson. De liefhebber weet dan natuurlijk dat we het hier over Slash hebben.

Door toeval komen de beide rockartiesten ergens eind jaren ’80 met elkaar in contact. Guns N’ Roses ontving een American Music Award voor Appetite For Destruction en schuin achter de band zat Lenny Kravitz, die vanwege zijn succesdebuut ook voor de Awards uitgenodigd was. Kravitz zei in een interview met Music Radar: “We keken de hele tijd naar elkaar, totdat we ons realiseerden dat we in Los Angeles op dezelfde school hadden gezeten. We raakten aan de praat en waren enthousiast over het feit dat we beiden muzikant waren geworden.”

Kravitz nodigt Slash uit om de solo voor Fields Of Joy op zijn tweede album Mama Said in te spelen. De solo staat er in één take op en ze hebben zo nog wat studiotijd over om te jammen. Kravitz op de drums en Slash op gitaar. Ze nemen een riff van Slash op, voegen bas en blazers toe en een gitaarsolo. Maar de studiotijd loopt af en de volgende band bonst al geïrriteerd op de deur, dus neemt Kravitz de tapes snel mee naar huis.

Kravitz:”Ik had geen idee hoe alles bij elkaar zou klinken, daar hadden we geen tijd voor. Ik wist dat het een nummer werd, maar niet dat het deze song zou worden.”