Vandaag is Jeff Beck 75 jaar geworden. De bij leven al legendarische gitarist is bekend geworden met zijn eigen Jeff Beck Group en als sessiemuzikant bij grootheden als Rod Stewart, Mick Jagger en Jon Bon Jovi. Maar zijn echte doorbraak voor het grote publiek beleefde Jeff Beck bij The Yardbirds, dankzij een song waar hij zelfs niet eens op speelde.

For Your Love wordt in 1965 geschreven door Graham Gouldman, die later de frontman van 10cc zal worden. Gouldman wil het nummer met zijn eigen band Mockingbirds opnemen, maar platenmaatschappij Columbia wijst het idee af. Deze biedt het nummer vervolgens tevergeefs aan bij Herman’s Hermits (van No Milk Today) en The Animals (van House Of The Rising Sun). De Yardbirds zien wel een hit in het nummer, alleen hun gitarist Eric Clapton, vindt het nummer veel te commercieel. Voor hem de doorslaggevende reden om de band te verlaten.

De paniek bij The Yardbirds is groot, nu ze hun stergitarist kwijt zijn. Manager Giorgio Gomelsky doet gitarist Jimmy Page een aanbod van 25 pond per week om bij de band te komen spelen, maar Jimmy Page verdient op dat moment al het driedubbele als sessiemuzikant en is niet geïnteresseerd. Hij heeft wel een tip: bij The Tridents speelt nog een goede gitarist genaamd Jeff Beck. Eigenlijk vindt Beck zijn eigen band beter, maar ziet wel de potentie van For Your Love en The Yardbirds. Uiteindelijk zal hij een jaar bij de groep spelen, waarna zijn carrière een grote vlucht zal nemen.