Ter gelegenheid van de 71ste verjaardag van Steve Perry lichten we vandaag een rock anthem uit die is uitgegroeid tot het meest bekende nummer van zijn voormalige band Journey.

De eerste beginselen van de song ontstaan in de jaren ’70, wanneer toetsenist Jonathan Cain als onbekende muzikant carrière probeert te maken in Hollywood. Cain: “Ik had een moeilijke tijd en belde mijn vader. Ik vroeg hem: ‘Kan ik niet beter terugkomen naar Chicago en mijn droom opgeven?’ Maar mijn vader zei: ‘Nee jongen, blijf volhouden, het gaat echt lukken. Don’t stop believin’.” Zijn vader had achteraf gelijk, want niet lang daarna zou Cain bij The Babys met John Waite spelen.

In 1980 sluit Cain zich aan bij Journey en vertelt hij over zijn idee voor een song over mensen in Hollywood die hun dromen najagen. Zanger Steve Perry is enthousiast. Tijdens een verblijf in Detroit kan Perry niet slapen en werkt hij verder aan de song: “Ik keek uit het raam en zag de mensen vanuit het donker in het licht van de lantarenpalen lopen, zo ontstonden de woorden ‘streetlight people’ in mijn hoofd.”

Don’t Stop Believin’ is niet de grootste hit van Journey, dat was Open Arms. Toch is het wel een van de meest aansprekende songs van Journey. Het nummer wordt vaak in films gebruikt omdat de boodschap veel mensen aanspreekt. Perry: “Iedereen heeft het wel eens moeilijk, deze song heeft mij persoonlijk geholpen om niet op te geven en ik merk dat veel mensen dat ook zo voelen.”